Inhuldiging reddingsboot Civiele Bescherming Zelzate, 1971
Inhuldiging reddingsboot Civiele Bescherming Zelzate, 1971

Inhuldiging reddingsboot Civiele Bescherming Zelzate, 1971

PrVVDV_038

Burgemeester Livien Danschutter en het schepencollege van Zelzate met de afdeling Civiele Bescherming Zelzate nemen de reddingsboot in ontvangst die overgedragen werd door de heer Postelmans, Provinciale Chef Oost-Vlaanderen, en zijn adjuncten, voor de 1ste Mobiele Colonne Liederkerke Kapitein Gentier. De korpsoversten van de verschillende veiligheidsdiensten van Zelzate, zoals de brandweer, de politie, de rijkswacht en het Rode Kruis waren aanwezig.

Op zaterdag 17 april 1971 werd er overgegaan tot de officiële overhandiging van een reddingsboot met buitenboordmotor aan het reddingscentrum 411 der Civiele Bescherming van de gemeente Zelzate. Deze overdracht ging gepaard met een korte plechtigheid in de feestzaal van het gemeentehuis, waar het woord werd gevoerd door de burgemeester en de Heer Postelmans, provinciale chef C.B. van Oost-Vlaanderen.

Het betreft hier een boot met platte bodem en geringe diepgang, zeer stabiel, die ook in ondiepere wateren bruikbaar is. Met een lengte van 4,15 m, een breedte van 1,90 m, gaat het laadvermogen tot 500 kg, hetgeen steeds een bezetting van vier manschappen toelaat met een ruime veiligheidsmarge voor werking. Er werden ook de nodige zwemvesten, reddingsgordel, dreghaken, onderhoudsmaterieel enz. geleverd. Kortom, het betreft een boot met zo volledig mogelijke uitrusting, die verschillende tussenkomsten mogelijk maakt.

Personeel van de mobiele colonne Civiele Bescherming Liederkerke voorzag een reeks opleidingslessen om een ploeg van de civiele bescherming en een ploeg van de brandweer volledig vertrouwd te maken met het gebruik en de mogelijkheden van deze reddingsboot.
foto
Zelzate > Zelzate
Valére Van de Voorde, bruikleen