Boer zoekt ERFgoed!

Boer zoekt erfgoed

Wie ‘Meetjesland’ zegt, komt automatisch uit bij ‘landbouw’. Boer zoekt ERFgoed! neemt je mee naar de agrarische roots van het Meetjesland en toont erfstukken uit het boerenleven van weleer.

Het Meetjesland heeft een rijk landbouwverleden. De kennis over het landbouwleven van vroeger verdwijnt echter met de generaties. Om te voorkomen dat deze kennis voorgoed verdwijnt, startte COMEET Erfgoedcel Meetjesland samen met Landelijke Gilden Meetjesland het project Boer zoekt ERFgoed!

Voor Boer zoekt ERFgoed! riepen we op om oude landbouwfoto’s- en filmpjes te delen. Veel mensen doken in hun archief en brachten landbouwfoto’s, van vroegere en hedendaagsere tijden, die hier te zien zijn. Aanvankelijk was het niet duidelijk wie er op de foto’s stond, wat er gebeurde en wanneer de foto’s werden genomen. Daarom gingen we samen met vroegere landbouwers en mensen die vertrouwd zijn met het boerderijleven rond de tafel zitten. Zij bekeken en beschreven het verzamelde beeldmateriaal. Zo kwamen ook een heleboel verhalen en anekdotes over het landbouwverleden van het Meetjesland naarboven, die je kan nalezen op Erfgoedbank Meetjesland.

 

Delen Facebook Twitter Delicious Send to a friend
comeet - cultuur in het meetjesland logo Vlaamse Overheid logo Europa Provincie Oost-Vlaanderen Leader+

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.